Flan de dovlecei împotriva obezității

Ai multe kilograme în plus și încerci să ai grijă ce mănânci? Iată o rețetă perfectă pentru tine: flan de dovlecei! 1. Ceapa tocată mărunt şi dovleceii se călesc în ulei 5 minute şi se lasă apoi să se răcească. 2. Se unge un vas de cuptor cu ulei şi se bat ouăle cu busuiocul, apoi se amestecă cu […]

Piept de curcan cu sos, pentru hiper-tensiune

Dacă suferi de hiper-tensiune trebuie să ai grijă ce mănânci. Așa că îți propunem o rețetă gustoasă de piept de curcan cu sos nemaipomenit: 1. Într-un bol, se amestecă dulceaţa, muştarul, cimbrul şi piperul. Carnea se pune în vasul de copt şi se unge cu amestecul de muştar. 2. Se dă vasul la cuptor pentru 50 de minute. 3. […]

Mușchi de vițel la cuptor, pentru gastrită

Suferi de gastrită? Ei bine, iată o rețetă ușoară, care nu îți va face probleme la stomac. Cum poți prepara sănătos mușchiul de vițel la cuptor: 1. În mușchiul de vițel se fac mici incizii în care se pun felioare de usturoi. 2. Carnea se aşază în tavă, se pun ciupercile trecute printr-un jet de apă rece […]

Paste cu roşii uscate la soare şi brie

Învaţă să faci paste cu roşii uscate la soare, brânză brie şi ardei gras cu busuioc ca la mama lor, în Italia. Mod de preparare: Amestecă pastele linguine, busuiocul, ardeii uşor căliţi, roşiile uscate la soare şi usturoiul într-un vas mare. Adaugă apa, uleiul de măsline, sarea, fulgii de ardei iute şi o cantitate mare […]

Paste rapide la capac cu spanac

Învaţă să faci paste cu spanac şi anghinare fără efort, aruncând totul într-o oală. Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi taie felii subţiri. Taie şi anghinarea, ceapa, usturoiul. Pune supa de legume, uleiul de măsline, ciupercile, inimile de anghinare, ceapa şi usturoiul într-o oală mare. Rupe pastele fettucine în două şi aruncă-le în oală alături […]

Papiote cu orez

Papiote cu orez foarte aspectuoase şi potrivite pentru cei mici şi nu numai. Iată reţeta: 1.   Ardeiul se taie fâşii şi, împreună cu orezul şi felioare de morcov, se călesc un minut în unt topit. Apoi, se pun sare şi apă, se acoperă şi se lasă la fiert. 2.   Între timp, crenvurştii se taie în […]

Pizza fără gluten

Pizza fără gluten de care se pot bucura şi cei care suferă de intoleranţă sau ţin cură de slăbire. Iată o reţetă simplă: 1.   Pentru aluat, se amestecă apa călduţă cu drojdia şi zahărul. Se lasă 10 minute să crească. 2.   Într-un vas se pun făina, sarea, uleiul şi drojdia crescută. Se obţine un aluat […]

Pizza vegetariană

Pizza vegetarianăideală şi pentru post, după o reţetă foarte simplă. 1.   Pentru aluat, se amestecă drojdia sfărâmată cu 100 ml apă caldă şi 50 g făină şi se lasă să fermenteze 30 de minute într-un loc călduţ. Se amestecă restul făinei cu sarea și uleiul, se adaugă drojdia şi restul de apă rece şi se […]

Pizza cu ou

 O pizza cu ou delicioasă şi foarte uşor de făcut. Iată o reţetă simplă de pizza: 1.   Pentru aluat, într-un vas se amestecă drojdia, apa şi zahărul. Se amestecă şi se lasă 5 minute să facă spumă. 2.   Se amestecă făina cu sarea, i se face un gol şi se pune amestecul lichid. Se amestecă […]

Chiftele de năut

Chiftele de năut delicioase, foarte uşor de făcut. O reţetă pe care trebuie să o încerci. 1.   Cu o seară înainte, se pun la înmuiat năutul şi fasolea. Se scurg a doua zi şi se fierb 45 de minute în oala sub presiune. 2.   Se mixează năutul şi fasolea şi se adaugă pătrunjel tocat, ceapă […]