Ruladă de pui cu şuncă şi mazăre

1. Taie pieptul de pui de pe oase şi feliază-l. Înmoaie feliile de pâine în lapte şi stoarce-le bine. Topeşte unul şi adaugă-l peste pâinea înmu­iată în lapte, împreună cu şunca tăiată cubuleţe, legume, sare şi piper după gust şi o linguriţă de condimente pentru supă. Adaugă două ouă bătute spumă şi ames­tecă bine. 2. […]

Ruladă cu verdeaţă şi roşii

1. Se spală roşiile şi se taie în jumă-tate. Usturoiul se curăţă şi se pisează fin. 2. Într-o tigaie se pun două linguri de ulei de măsline şi se dă la foc mic. Se pun roşiile şi se prăjesc aproximativ 3-4 minute. La sfârşit se adaugă usturoiul pisat şi se condimentează cu sare şi piper. […]

Fantezie de toamnă

1. Se curăţă carnea de pieliţă, se spală bine şi se bate cu ciocanul de şniţele. 2. Se tapetează o tavă cu făină şi unt şi se întinde carnea bătută, după ce a fost condimentată cu sare şi piper. 3. Chiflele se taie în două şi se înmoaie în lapte. 4. Morcovii se curăţă, se […]

Surpriză în aluat fraged

1. Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la călit. 2. Roşiile se toacă mărunt şi se pun peste ceapă. 3. Peştele file se taie în bucăţi şi se pune şi el, împreună cupătrunjelul tocat, în tigaie, să se rumenească. Se adaugă supă de peşte şi se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute. […]

Ciupercuţe rumene

1. Se spală ciupercile, se îndepărtează codiţele şi se curăţă de coajă. Ouăle se pun la fiert şi se lasă 10 minute, astfel încât gălbenuşul să fie tare. 2. Într-o tigaie, se topeşte untul şi se adaugă ciupercile care se rumenesc uşor. 3. Se curăţă ouăle de coajă şi se separă gălbenuşul de albuş. Se […]

Rulouri de bacon cu brânză

1. Se spală dovleceii, se curăţă şi se taie pe lungime în felii de apro­ximativ 2 mm grosime. Separat, se rumenesc seminţele într-o tigaie, fără ulei. 2. Brânza se taie în cubuleţe şi se condimentează cu boia. Pe fiecare felie de bacon se aşază una de dovlecel, două bucăţele de brânză, se presară rozmarin şi […]

Kulebiak polonez

1. Făina se amestecă cu zahărul şi sarea. Se face o grămăjoară cu o scobitură la mijloc. Drojdia se înmoaie în apă călduţă,  apoi se toarnă în gropiţa din făină. Se amestecă uşor şi se lasă la dospit 10 minute, la cald. Se adaugă uleiul şi se frământă bine totul, până se obţine un aluat […]

Steluţele Olimpului

1. Aluatul pentru foitaj trebuie să fie decongelat, la tem­peratura camerei. Se pudrează blatul de lucru cu puţină făină şi se întind foile, pe rând. Din fiecare foaie de aluat se taie cu forme de fursecuri steluţe. Se presează puţin centrul fiecărei steluţe, apoi se ung cu gălbenuşul de ou bătut. Se aşază într-o tavă […]

Tartă canadiană pentru Moşul

1. Făina, sarea, praful de copt şi laptele praf se amestecă. Se adaugă bucăţi de unt moale, la temperatura camerei şi oul. Se frământă bine, până se obţine un aluat consistent. Se formează din el o bilă, se înveleşte în folie de plastic şi dă la rece, la frigider, pentru o oră. 2. Între timp, […]

Cocteil rusesc

1. Într-un pahar cu gheaţă se pun pe rând vodca şi romul. 2. Se adaugă siropul de căpşuni şi suc de portocale. 3. Se ornează cu beţişoarele de scorţişoară şi cu o felie de lămâie.