Rulouri de curcan cu sos

Se taie pieptul de curcan felii potrivite. Fiecare bucată se presează cu ciocanul de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă la mijloc o bucată de caşcaval, o fâşie de ardei capia, se rulează, se prinde cu o scobitoare şi se trece prin pesmet. Separat, se bat ouăle spumă cu sare, piper şi […]

Ruladă de carne în aluat

Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte câteva minute în puţin ulei şi apoi se adaugă carnea tocată. Dacă mai este nevoie, se înăbuşe în apă. După ce a fiert carnea tocată, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se lasă la rece. După ce s-a răcit, se amestecă cu […]

Salată cu paste

Se pun pentru început pastele să fiarbă în apă clocotită, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se trec prin jet de apă rece şi se pun în sită la scurs. Separat, se spală firele de sparanghel, şi se dau în câteva clocote cu sare şi cu o linguriţă de ulei. Se spală […]

Ouă “Primavera”

Se spală ouăle, se fierb în apă cu sare aproximativ 10 minute şi, după ce au fiert, se lasă în apă rece, ca să se poată curăţa uşor. Se curăţă ouăle de coajă, se taie, se scot gălbenuşurile cu atenţie ca să nu se strice forma oului şi se lasă să se scurgă pe un […]

Drob picant de miel

Ficatul de miel se lasă aproximativ o oră în lapte. Se spală carnea de pui, apoi, împreună cu ficatul, se pun să fiarbă, la foc mic, în apă cu un praf de sare. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot în sită să se scurgă şi se taie bucăţi mici. Se […]

Ruladă aperitiv din pâine

O ruladă aperitiv care se face foarte ușor, din pâine. O rețetă simplă și ieftină. Se taie baghetele pe mijloc şi se scoate miezul. Coaja se foloseşte pentru pesmet, iar miezul se pune într-un bol şi se acoperă cu cantitatea de lapte. Între timp, pieptul de curcan fiert şi baconul se pun câteva minute să […]

51 din 51«...1020...495051