Ruladă de miel cu spanac

1. Spanacul opărit şi scurs se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă ceapa rasă fin, se amestecă şi se stinge cu puţin lapte. Se fierbe înăbuşit până scade tot sosul, apoi se lasă să se răcească. 2. Separat, într-un castron mai mare, se amestecă toată carnea tocată. Se adaugă pâinea înmuiată în […]

Pastetă de miel în aluat

1. Se amestecă făina cu untul tăiat cubuleţe, ouăle bătute cu sare, laptele şi 2 linguri apă rece. Se frământă rapid, apoi se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 2 ore. 2. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare. Se adaugă o ceapă […]

Drob cu garnitură de morcovi

1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, piper boabe, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi unt. 2. Carnea fiartă se curăţă de oase şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă cu […]

Chifteluţe surpriză

1. Brânza se rade şi se pune într-un castron. Se amestecă apoi cu berea, smântâna, untul şi ceapa rasă fin. Se adaugă piper după gust. Peştele se taie cubuleţe mici. 2. Pe un platou se face un pat din morcov ras, stropit cu zeamă de lămâie. 3. Cu palmele umezite, se modelează chifteluţe din pasta […]

Ruladă de primăvară

1. Se topeşte într-un vas untul, la foc mic. Se adaugă făina şi laptele şi se amestecă continuu, până se obţine un aluat, omogen care se lasă la răcit. Se toacă spanacul sau urzicile mărunt. 2. Se separă gălbenuşurile de la ouă, iar albuşurile se bat spumă. Se înglobează pe rând gălbenuşurile în aluat, apoi […]

Rulouri de sărbătoare

1. Foile de aluat se taie în fâşii de 2 cm lăţime, pe lungimea foii. Sunt necesare tuburi speciale pentru copt rulouri, din tablă inoxidabilă. Se rulează pe tuburi fâşiile de aluat, în spirală, în aşa fel încât marginile să se suprapună şi să nu rămână nici un spaţiu liber. Se aşază în tava de […]

Aspic mediteranean

1. Gelatina se înmoaie cu 100 ml de supă şi se lasă cam 50 de minute, până absoarbe tot lichidul. 2. Între timp, se aranjează într-un castron mai mare sau în boluri ingredientele, având grijă să acopere pereţii vasului, pentru a fi cât mai atrăgător aspicul. Feliile de ou fiert, bucăţile de sparanghel, fâşiile de […]

Salată aromată de primăvară

1. Salata se spală şi se desface în foi. Ridichile se taie feliuţe, ceapa verde se toacă rondele. 2. Se prepară o maioneză din 2 gălbenuşuri fierte, sare, piper şi ulei. Se adaugă albuşul zdrobit cu furculiţa, muştarul, castraveciorii curăţaţi de coajă şi tocaţi cuburi mici, ceapa roşie tocată mărunt, iaurtul şi smântâna. 3. Se […]

Plăcintă cu spanac şi ouă de prepeliţă

1. Se opăreşte spanacul spălat bine, se strecoară şi se toacă. Se călesc uşor în uleiul încins ceapa tocată, usturoiul tăiat felii subţiri şi seminţele. Se adaugă spanacul şi smântâna şi se fierbe înăbuşit circa 20 minute. Se dau deoparte să se răcească, apoi se pune caşcavalul. Se potriveşte la gust cu sare şi piper […]

Salată de legume cu ouă şi sos de brânză

1. Prazul se taie rondele foarte subţiri, merele se fac cubuleţe mici, morcovul se taie fâşii sau se dă pe răzătoare, mazărea se spală şi se lasă la scurs. Se stropesc cu puţină zeamă de lămâie ca să nu îşi schimbe culoarea şi se dau la rece. 2. Ouăle se fierb tari, se răcesc şi […]