Supă de toamna oferă mai mult decât o masă caldă. Scopul ei este să adune cât mai multe legume de toamna într-o singură oală și să le prepare pe toate într-un singur fel de mâncare nutritiv, lichid și consistent. Însă, mai presus de toate, o supă ideală de toamna trebuie să se oprească din gătit exact în momentul optim în care toate gusturile și-au atins potențialul lor adevărat. Doar atunci rezultatul final va fi o mâncare de toamna desăvârșită, unde aromele sunt pătrunzătoare, iar fiecare ingredient își păstrează textura integră, gata să învăluie mesenii în adevăratul spirit tomnatic.

Rețeta de astăzi de Supa de morcov cu coriandru este recomandată să fie preparată fie la oală, în mod clasic, fie la soup maker, pentru a câștigă mai mult timp. Cu toate acestea, pașii de preparare sunt ușor de urmărit. Mai repede decât crezi, vei pofti la masă la un bol de supă fierbinte și proaspătă, perfectă pentru o zi friguroasă de toamnă.

INGREDIENTE

ceapă tocată (100 g)

țelină, tocată mărunt (120 g)

morcov, tăiat cubulețe (500 g)

1 linguriță rasă de coriandru mărunțit

coriandru verde, tocat (15 g)

baza concentrată de supă de pui, fierbinte (800 ml)

lapte semi-degresat (50-100 ml)

sare 

piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Asigură-te că toate ingredientele sunt tocate, iar bucățile rezultate sunt apropiate că mărime.
  2. Pune ceapa, țelina, morcovul, coriandrul mărunțit și tocat în oală.
  3. Amestecă întreaga compoziție cu o lingură de lemn, astfel încât ingredientele sunt așezate uniform.
  4. Toarnă baza concentrată de supă de pui peste ingrediente. Aceasta trebuie să fie tocmai scoasă de pe aragaz, astfel încât temperatura ei să fie cât mai fierbinte.
  5. Așteaptă până intreaga compoziție începe să fiarbă. Pune capacul peste oală și lasă în continuare la foc mic pentru următoarele 30 de minute.
  6. După ce legumele au fiert, gustă compoziția. O poți asezona cu sare și piper după preferințe. În cazul în care e loc de mai bine, pune la loc capacul și continuă să fierbi până capătă consistentă dorită.
  7. La final, adaugă lapte cu o lingură de lemn și amestecă până obții acesta se încorporează complet în supă.
  8. Cantitatea de supă ajunge pentru 4 porții și o poți servi la masă cu frunze de coriandru mărunțit pe deasupra.

Acum că supa de toamnă este gata, nu-ți mai rămâne nimic de făcut decât să te ospatezi, bucurându-te de gusturile superbe ale sezonului. Mult succes și o toamna plină de arome!