Spălatul rufelor este o activitate care face parte din viața tuturor și la care nu putem renunta sub nicio formă. În prezent, mașina de spălat automată este de nelipsit din orice gospodărie. Aceasta ne ușurează considerabil munca, spălând rufele rapid și eficient. 

Deși nu mai suntem nevoiți să facem manual acest lucru, spălatul rufelor poate da în continuare bătăi de cap, mai ales în familiile numeroase. Însă de ce să nu ne bucurăm la maxim de ajutorul mașinii de spălat? Iată cele mai utile trucuri pentru a-ți simplifica această sarcină. 

  1. Spală mai des rufele cu programe scurte

Te deranjează faptul că această activitate îți ocupă întreagă zi sau chiar două zile? Atunci când se adună multe rufe, este nevoie de multiple ture de spălat. Acest lucru îți poate da peste cap sfârșitul de săptămână. 

Cea mai bună soluție este să speli rufele mai des. Astfel vei putea să gestionezi mai bine această sarcina și să ai mereu hainele curate. În plus, atunci când articolele vestimentare sunt purtate o dată sau de două ori, pot fi spălate eficient la un program mai scurt. 

2. Fă alte activități în timpul spălării rufelor

Dacă te concentrezi pe alte sarcini importante în timp ce mașina de spălat este în funcțiune, spălatul rufelor nu va mai părea atât de lent. Poți face mâncare, curățenie, poți studia sau te poți relaxa cu activități plăcute în timp ce mașina de spălat își face treaba. Nu transforma o zi obișnuită in „ziua de spălat rufe”!

3. Folosește plase de spălat pentru șosete

Sortarea șosetelor spălate poate fi un motiv pentru care spălatul rufelor devine un coșmar. Într-o familie numeroasă, șosetele membrilor se pot încurca cu ușurință și adesea se pierd perechile. Un truc util este să folosești pentru fiecare membru al familiei câte o plasă pentru spălat rufe. Fiecare își pune șosetele murdare în plasa proprie, iar acestea vor fi introduse în mașină de spălat. Astfel nu se vor amesteca.

4. Folosește mai multe cosuri pentru rufe

Sortarea rufelor pe culori poate fi dificilă. Dar cine spune să folosești doar un coș pentru rufe? O soluție este să utilizezi 3 coșuri (pentru colorate, negre și albe) sau un coș compartimentat. Astfel, salvezi timp și scapi de stres. 

5. Utilizează un uscător pentru rufe

Un aparat electric de uscat rufe poate simplifică foarte mult acest proces. Acesta îți usucă hainele automat și nu mai e nevoie să aștepți atât de mult până se evaporă apa din ele atunci când sunt pe sârmă. Multe mașini de spălat performanțe sunt dotate cu funcția de uscător.

6. Folosește o planșă pentru impachetat haine

Împachetatul rufelor spălate necesită timp și răbdare. O planșă specială pentru această activitate este un real ajutor pentru a le împături perfect și rapid. În plus, împachetarea hainelor cu ajutorul planșei poate fi o activitate distractivă pentru copii. Astfel îi poți implică și pe ei în această realizarea acestei sarcini.

7. Rulează hainele în loc să le impachetezi

O altă metodă de a împături hainele spălate este să le rulezi. Această metodă este mai simplă și pentru copii, comparativ cu împachetarea clasică. De asemenea, hainele rulate pot fi găsite mai ușor pe rafturi.

8. Curăță mașină de spălat regulat

Mașina de spălat trebuie îngrijită corespunzător pentru a funcționa corect. O mașină care nu funcționează bine poate deteriora materialele textile. De asemenea, e posibil că aceasta să nu le spele bine și să fie necesară o a doua spălare. De ce să-ți consumi energia, timpul și nervii? 

Asigură-te că ai grijă de mașina ta de spălat folosind soluții anticalcar, de curățare și întreținere speciale. De asemenea, detergentii bio pentru spalat rufe nu lasă depuneri in înteriorul mașinii de spălat și ajută la întreținerea acesteia. 

Prin urmare, nu ne putem lipsi de spălatul rufelor, însă putem face această sarcină mult mai simplă prin cele opt trucuri menționate. Să nu uităm că mașină de spălat face treaba cea mai grea, iar nouă ne rămâne doar să ne organizăm mai bine. 

Sursa foto: pexels.com