Dacă locuiești la casă iar gazul nu este o soluție accesibilă pentru tine, poti alege un șemineu sau o soba pe lemne aspectuoasă, cu durată mare de viață și care livrează eficient, necesitățile de încălzire sau apa caldă. În acest sens, sibieni de la PEFOC îți oferă la cel mai bun raport calitate/preț, o gamă completă de șeminee și sobe din fontă sau șamotate, chiar și modele de sobe noi care imită designul rustic din casa bunicilor în care ne petreceam vacanțele de iarnă. 

Alternative mai puțin costisitoare ca și preț, sobele din gama meșterilor Pefoc sunt destul de renumite printre clienții care au început să se orienteze tot mai des spre această soluție, preferându-le în schimbul centralei clasice pe gaz.  

Totuși, câți dintre noi cunosc cu adevărat diferențele dintre o sobă pe lemne și un șemineu clasic? În acest sens, ți-am pregătit o serie de informații care să te ajute în luarea unei decizii când vine vorba despre încălzirea alternativă a locuinței, în funcție de nevoile și preferințele tale.

Un șemineu este mult mai voluminos fiind o construcție ce beneficiază de un design specific, alcătuit din mai multe componente (focar, coș de fum, hota șemineului), în vreme ce, o sobă ocupă un spațiu mai mic, reușind să îndeplinească doar într-o mică măsură din funcțiile pe care le îndeplinește un șemineu. 

Din punct de vedere estetic, indiferent dacă vorbim despre o soluție clasică, modernă, rustică sau elegantă, un șemineu conferă un aspect unic și personalitate oricărui spațiu unde urmează să fie instalat. O sobă este potrivită într-o poveste minimalistă, unde accentul se pune pe funcționalitate și mai puțin pe design, cu toate că, și acestea, pot fi găsite într-o gamă diversificată de modele.

Când vorbim despre randament și eficiență, evident că un șemineu este de preferat pentru încălzirea întregii locuințe sau al oricărui spațiu cu dimensiuni generoase. Grație elementelor de distribuire uniformă ale aerului cald prin grilele speciale de aerisire și a materialelor speciale folosite în izolarea termică, căldura va putea să ajungă inclusiv în spațiile adiacente locului unde este montat propriu-zis șemineul, pe când eficiența unei sobe se limitează la proximitatea camerei sau spațiului unde este montată. 

La capitolul buget, un șemineu presupune o investiție inițială mai mare, dar pe termen lung este mai profitabil decât amplasarea unei centrale pe gaz, datorită consumului și costurilor mai mici cu lemnele. De asemenea, garanțiile pentru șeminee se întind pe o durată semnificativ mai mare, producătorii garantând pentru coșul de fum, 30 de ani, dacă se apelează constant la serviciile de curățare ale unui profesionist. 

În plus, șemineele construite cu plăci izolatoare vor reprezenta garanția unui șemineu durabil, care nu vă va afecta nici siguranța. Acestea sunt construite să reziste la temperaturi de până la 1100 de grade celsius, spre deosebire de plăcile din rigips, care nu fac față temperaturilor care depășesc 70 de grade celsius. 
Sub sloganul „Noi facem tot, tu pui pe foc!”, meșterii sibieni sunt pregătiți să răspundă tuturor întrebărilor tale și să ofere consultanță gratuită. De asemenea, magazinul online www.pefoc.ro vă pune la dispoziție, din stocul propriu sau al partenerilor din întreaga țară, o gamă largă de produse din universul soluțiilor de încălzire alternativă, precum: diverse focare, șeminee de tip centrală, sobe pe lemne sau modele de sobe pe peleți, coșuri de fum, diverse modele de semineu electric de perete pentru apartament, alături de multe alte accesorii și materiale dedicate special căldurii și confortului căminului tău.