Tulumba este un desert turcesc insiropat delicios, similar in compozitie cu churros sau eclere, insa cu cateva diferente care schimba intregul preparat. Vezi mai jos cat de usor se prepara.

Ingrediente

500 ml apa 2 linguri unt 3 oua 350 g faina 1 lingura amidon 3 linguri gris ulei pentru prajit

Ingrediente pentru sirop

500 g zahar 500 ml apa 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
  1. Pune apa intr-o cratita la foc, apoi adauga untul si lasa-l sa se topeasca complet.
  2. Adauga faina si amesteca energic pentru 2-3 minute, pana cand aluatul devine fin si nelipicios. Scoate-l din cratita si lasa-l deoparte sa se raceasca.
  3. In rastimp pregateste siropul: combina apa cu zaharul si amesteca-le la foc mediu. Cand siropul incepe sa fiarba, adauga zeama de lamaie si stinge focul.
  4. Cand aluatul s-a racit, pune-l intr-un bol de mixer, impreuna cu grisul si amidonul. Bate compozitia adaugand ouale pe rand, lasand amestecul sa se omogenizeze dupa fiecare ou in parte.
  5. Cand aluatul devine omogen si lipicios, muta-l intr-un pos de ornat cu varf stea, cat mai mare.
  6. Pune uleiul intr-o cratita cat mai mare in diametru. Formeaza Tulumba de 3-4 cm lungime, presand posul si taind cu o foarfeca pentru a delimita intre fiecare 2.
  7. Prajeste-le la foc mic si intoarce-le cand se rumenesc. Scoate desertul, scurge-l de uleiul in exces si muta-le direct in sirop.
  8. Lasa-le in sirop pentru 2 minute, apoi asaza-le pe platoul de servire.