Vrei sa servesti un aperitiv care sa surprinda placut pe toata lumea? Incearca niste trandafiri de dovlecei inediti, crocanti si pufosi, ce garantat vor atrage toate laudele!

Ingrediente

250 g faina 1 pliculet drojdie uscata 1 lingura ulei 1 lingura zahar 150 ml apa calda 1 dovlecel mediu un ou

Ingrediente pentru umplutura

4 linguri crema de branza 3 catei usturoi 1/2 legatura patrunjel 16 fasiute bacon
Mod de preparare:

1. Combina faina cu zaharul, sarea si drojdia, apoi formeaza o gaura in centru. Adauga apa si uleiul si amesteca pana ce obtii un aluat fin.
2. Framanta aluatul timp de 10 minute, apoi lasa-l la crescut uns cu ulei, intr-un recipient acoperit cu un prosop de bucatarie sau folie de plastic, timp de o ora.
3. Scoate aluatul pe blatul de lucru dupa ce a crescut si mai framanta-l pentru 1-2 minute, rotunjeste-l si mai lasa-l o data sa creasca la fel de mult.
4. In rastimp, pregateste compozitia: freaca crema de branza cu verdeata tocata marunt si usturoiul maruntit fin.

5. Imparte aluatul crescut in 16 bucati egale si rotunjeste fiecare bucata in parte, pe un blat bine infainat.
6. Ia fiecare bila de aluat si intinde-o pe blatul presarat cu faina. Pe centrul fasiei de aluat intins raspandeste o lingurita din compozitia de crema de branza.
7. Deasupra cremei de branza asaza felii de dovlecel taiat subtire si cate o fasiuta de bacon pe fiecare. Ruleaza aluatul si asaza trandafirii cu dovlecei intr-o tava de cuptor.
8. Unge trandafirii cu dovlecei cu un ou batut si lasa-i sa creasca 30 de minute acoperiti. Dupa 30 de minute, da-i alte 30 de minute la cuptor, la 200 de grade, sau pana cand se rumenesc frumos.