Tiramisu cu capsune este desertul perfect pentru iubitorii de dulce carora le place prajitura, dar nu le place gustul de cafea din ea. In locul cafelei am pus capsune, care in functie de anotimp pot fi inlocuite si cu alte fructe.

Ingrediente

12 piscoturi 250 g capsune 250 g mascarpone 100 ml smantana pentru frisca 7 linguri zahar esenta de vanilie
Mod de preparare:
  1. Curata 200 g de capsune si pune-le pe foc intr-o craticioara, cu 3 linguri de zahar si o lingura de apa. Amesteca periodic, pana cand dau in clocot. Mai lasa-le 3 minute si inchide focul, apoi lasa sosul sa se raceasca.
  2. Fierbe un sirop din 150 ml apa si 2 linguri de zahar si lasa-l sa se raceasca. Bate smantana pentru frisca cu cele 2 linguri de zahar ramase, mascarpone si esenta de vanilie.
  3. Insiropeaza fiecare piscot in compozitie, asaza cate 3 in fiecare pahar si toarna sos de capsune deasupra. Peste, asaza un strat de crema si orneaza paharele cu capsune proaspete.
  4. Lasa desertul la rece pentru minim 2 ore inainte de a-l servi.

Incearca si:

Tiramisu cu ciocolata la pahar

Tiramisu – Reteta originala

Tort Tiramisu din clatite