Chef Alex Cartu ne propune un desert foarte rapid si simplu pe baza de capsune. Prepararea dureaza doar 5 minute, daca ai un blat gata facut.

Ingrediente

un blat de tarta capsune 4 galbenusuri o lingura amidon gelatina esenta de vanilie 300 ml lapte 180 g zahar 30 g unt 250 ml suc de portocale rosii (sau alt suc rosu)
Mod de preparare:

Se dizolva o lingura de amidon in 300 ml de lapte si se pune totul la fiert, la foc mic.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu 180 grame de zahar. Se adauga esenta de vanilie, aproximativ o lingurita si jumatate.

Galbenusurile cu zahar se adauga peste laptele cu amidon, apoi se pune si untul. Se amesteca bine, pana se obtine o crema inchegata.

Crema se toarna peste blatul de tarta – Chef Cartu a folosit blat de pandispan – si se lasa la rece timp de 10 minute. 

Acum se pot aranja capsunele peste crema care s-a intarit. Tarta se baga din nou la frigider.

Intre timp se prepara gelatina cu sucul de culoare rosie – Chef Cartu a folosit suc de portocale rosii, dar se pot folosi si alte tipuri de suc. Atentie, gelatina nu trebuie sa fiarba

La final, se pune gelatina peste capsune si se mai baga tarta la frigider pentru inca 10 minute.