Rosiile si branza sunt preferatele tale in perioada verii? Ce ar fi sa le combini intr-o tarta delicioasa?

Ingrediente pentru blat

6-7 felii paine integrala 2 lingurite oregano 3 linguri ulei de masline sare piper

Ingrediente pentru umplutura

250 g ricotta 50 g parmezan 100 g feta o mana busuioc 2 oua

Ingrediente pentru topping

2 rosii bine coapte sare piper
Mod de preparare:
  1. Macina feliile de paine in robotul de bucatarie, pana obtii pesmet proaspat. Amesteca firimiturile cu uleiul de masline, oregano, sare si piper. Preseaza compozitia obtinuta intr-o tava de tarta.
  2. Amesteca cele 3 tipuri de branza cu ouale si busuiocul tocat marunt. Toarna compozitia in tava, peste stratul de pesmet si omogenizeaza.
  3. Asaza felii rotunde si subtiri de rosii deasupra, presara sarea si piperul, apoi unge rosiile cu ulei de masline.
  4. Da tarta la cuptor pentru 30-40 minute, la 200 de grade, sau pana cand rosiile se usuca partial la suprafata.

Caserola de legume mediteraneene

Quiche Lorraine cu bacon si praz

Tarta cu somon si spanac