O combinatie inedita, cea dintre smochinele aromate si delicioasa crema de cocos, ambele asezate pe un blat de tarta.

Reteta a fost trimisa de Nadia Budur, din Braila.

Ingrediente pentru aluat

300 g faina alba 150 g unt 80 g zahar pudra vanilat un praf sare 2 galbenusuri 3-4 linguri apa rece

Ingrediente pentru crema

100 g fulgi de cocos 125 g unt la temperatura camerei 125 g zahar un varf de cutit sare un ou 1/2 miez de baton de vanilie 20 ml lichior cocos 6 bucati smochine
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, se asaza faina si zaharul pudra in vasul robotului impreuna cu sarea si cu bucatelele reci de unt si se mixeaza 30 de secunde. Compozitia rezultata trebuie sa aiba un aspect nisipos. Se adauga treptat galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Dupa ce s-a adaugat ultimul galbenus, se pune in castron apa rece, lingura cu lingura, pana compozitia incepe sa se lege.
  2. Se pregateste pe masa o folie de plastic alimentar si se rastoarna cu o spatula continutul castronului pe ea. Se taseaza aluatul pentru a-i da forma, se infoliaza si se da la rece pentru 20-30 de minute. Se scoate aluatul de tarta de la frigider si se despacheteaza din plastic. Se intinde foaia pentru tarta si se asaza in forma. Se taie marginile in exces si se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc, apoi se coace 12-15 minute.
  3. Pentru crema de cocos si vanilie, se pun in castron untul moale impreuna cu sarea si zaharul si se mixeaza pana ce compozitia devine spumoasa. Se adauga oul si se amesteca pana se incorporeaza bine, apoi se adauga lichiorul si semintele de vanilie. Se pun in ploaie fulgii de cocos si se mixeaza din nou. Se intinde crema de cocos peste blatul pre-copt si se distribuie smochinele taiate felii pe toata suprafata ei. Se da din nou la cuptor pentru inca 30 de minute.