Ingrediente

un pachet aluat de foitaj 100 g unt 150 g zahar tos 2 pere 150 ml vin rosu, dulce 2 linguri miere 250 ml frisca lichida 3 linguri zahar pudra un pumn boabe de fasole
Mod de preparare:

Pasul 1:

Aluatul decongelat se taie in doua parti, din care una se intinde si se asaza pe fundul unui vas de copt. Cealalta parte se pune de jur imprejur, formand un inel. Se gaureste aluatul pe fund cu dintii unei furculite, se umple tarta cu fasole si se coace 15 minute. Apoi, fasolea se arunca si tarta se lasa la racit.

Pasul 2:

Intr-o tigaie se topeste untul, se pune zaharul si se lasa sa se caramelizeze usor. Se adauga perele curatate si taiate in patru, pe lung. Se lasa 2-3 minute si apoi se toarna vinul amestecat cu miere. Se lasa sa fiarba aproximativ 30 de minute pana ce sosul scade si devine gros, iar perele sunt fierte.

Pasul 3:

Se bate frisca bine cu zahar pudra. Se asaza frisca in interiorul tartei coapte, se pun perele racite si sosul. Se lasa o ora la rece si apoi se taie si se serveste. Tarta se poate aduce la masa si cu inghetata de menta sau sos de ciocolata.