E probabil cea mai colorata tarta aperitiv pe care o poti incerca! Cu cat gasesti legume mai diferite intre ele cromatic, cu atat tarta va avea un aspect mai impresionant.

Ingrediente

1 blat de tarta 2 oua 350 g branza ricotta 100 g parmezan 150 g mozzarella 1 lingura oregano nucsoara sare

Ingrediente pentru rulourile de legume

2 linguri ulei de masline 3 morcovi 1 dovlecel galben 1 dovlecel verde
Mod de preparare:
  1. Prepara blatul, in cazul in care nu folosesti unul de cumparat.
  2. Bate ouale, amesteca-le cu cele 3 tipuri de branza, nucsoara si oregano, apoi potriveste de sare.
  3. Lasa blatul sa se raceasca pentru cateva minute, apoi toarna compozitia de branza peste blat.
  4. Curata si taie toate legumele pe lungime in fasii cat mai subtiri (folosind un curatator de legume), apoi ruleaza-le. Dupa ce rulezi o fasie, completeaza “trandafirul” cu o alta fasie, pana cand ajunge la diametrul pe care il doresti.
  5. Infige fiecare floare obtinuta in amestecul de branza asezat pe tarta. Continua sa rulezi fasiile de legume, alternand culorile, pana cand obtii suficiente flori incat sa acoperi toata tarta.
  6. Unge legumele cu 2 linguri de ulei de masline pe deasupra, apoi da tarta la cuptor pentru 50 de minute, la 200 grade.

S-ar putea sa-ti placa si:

Tarta de rosii cu branza

Quiche de ciuperci

Tarta cu somon si spanac