Un desert racoritor, fructat si cremos in acelasi timp. Pregateste spuma de capsuni conform instructiunilor de mai jos si te vei bucura de un desert care dureaza putin mai mult si e mai sigur pentru sanatate, caci ouale nu raman crude.

Ingrediente

200g+5-6 capsune 4-5 linguri zahar 2 albusuri 2 lingurite suc de lamaie
Mod de preparare:

 

  1. Zdrobeste capsunele cu furculita sau in robotul de bucatarie, pana cand obtii un piure.
  2. Mixeaza albusurile cu zaharul (adaugat treptat) la bain marie pentru ~10 minute, pana cand albusurile devin foarte ferme. Ai grija ca vasul in care bati albusurile sa nu atinga apa din cratita, iar focul sa fie cat mai mic, caci se pot coagula.
  3. Da albusurile de pe foc, incorporeaza cu mixerul piureul de capsuni si adauga cele 2 lingurite de zeama de lamaie. Serveste desertul in aceeasi zi, racit pentru o ora si decorat cu capsunele ramase.

Tarta cu capsune fara coacere

Tort de sarlota cu capsune

Cheesecake cu Nutella si capsune