Un tort mai potrivit pentru perioadele calduroase nici ca exista. Acest tort de sarlota cu capsune se prepara integral fara foc, din cateva ingrediente simple.

Ingrediente
700 g capsune 150 g zahar 1 pliculet gelatina 3 linguri apa rece 500 ml smantana pentru frisca esenta vanilie 1 pachet piscoturi
Ingrediente pentru decor
200 g capsune
Mod de preparare:

 

1. Curata capsunele, presara-le cu zahar si da-le la frigider pentru minim o ora.
2. Taie capatul unuia dintre piscoturi de 3-4 cm lungime, apoi foloseste partea mai lunga pentru a scurta toate piscoturile la aceeasi dimensiune.
3. Aliniaza bucatile mici ramase pe fundul unei tavi de tort cu peretii detasabili, incat sa ramana cat mai putine locuri goale.
4. Pune piscoturile lungi ramase pe peretii tavii, pe inaltime. Daca e nevoie inclina-le putin catre exterior incat sa nu alunece. Pune gelatina la inmuiat in apa rece si bate smantana pentru frisca pana se intareste.
5. Scoate capsunele si zdrobeste-le intr-un robot de bucatarie sau in blender, impreuna cu sosul pe care l-au lasat. Cand gelatina s-a intarit, da-o pentru 5-10 secunde la microunde, apoi amestec-o in sosul de capsune.
6. Amesteca sosul de capsune cu frisca batuta pana obtii un amestec omogen, apoi toarna compozitia in tava tapetata cu piscoturi. Da tortul la frigider pentru minim 2-3 ore, pana cand compozitia se intareste complet.

Sfaturi utile

✽ Optional, poti decora tortul cu un strat de frisca deasupra, pentru a crea 2 straturi si un contrast mai puternic intre decor si fundal.

✽ Daca preferi mai multe piscoturi in tortul tau, pune jumatate din cantitatea de sarlota, asaza un rand de piscoturi si toarna restul de sarlota deasupra.

Incearca si alte retete de torturi fara coacere

Vezi si alte deserturi cu capsune