Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari, așa că nu e de mirare că toată lumea vrea să-i afle rețetele cu care își răsfață prietenii și familia. Încercați anul acesta rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu. Iată trucul pe care îl folosește Scărlătescu pentru ca sarmalele lui  să aibă o aromă aparte.

 

 

 

 

 

 

4 kg de carne tocata de porc 500 g orez 2 kg ceapa 40 g piper 45 g sare o bucată de afumătură bulion frunze de varză murată cimbru foi de dafin
Mod de preparare:

Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit. 

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.

Vedeta de la Chefi la cuțite recunoaște că trucul lui este faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă un aromă aparte.

”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai explicat îndrăgitul bucătar.

Sarmalele se vor lăsa a fiert  mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat.

Vezi și: