Sarmalele in foi de vita sunt perfecte in sezonul calduros, caci sunt satioase, dar nici nu pica greu, deoarece sunt considerabil mai macre. In plus, le pregatesti mult mai usor decat pe cele in foi de varza!

Ingrediente

5-6 legaturi frunze de vita (minim 25 foi) 1 kg amestec carne mai macra tocata 2 linguri orez o ceapa 100 g bulion sare piper cimbru

Ingrediente pentru servit

smantana/iaurt
Mod de preparare:

 

  1. Amesteca toate ingredientele pentru umplutura (carne, orez, ceapa tocata, sare, piper, cimbru). Spala foile de vita, asaza cate 1-2 lingurite pe fiecare, ruleaza-le si indeasa-le capetele catre interior.
  2. Asaza toate sarmalele intr-o cratita (ideal antiaderenta). Dilueaza bulionul in 2 cani de apa si toarna amestecul peste sarmale.
  3. Fierbe sarmalele la foc mic pentru 30-45 de minute si sunt gata cand poti strapunge cu usurinta foaia de vita cu furculita. Serveste sarmalutele in foi de vita cu smantana sau, daca vrei sa fie si mai usor digerabile, cu iaurt.

Incearca si:

Varza a la Cluj

Varza cu afumatura la cuptor

Sarmale in foi de varza