Traditionale, asa cum le mancam in copilarie, la bunici, asa iti ies saratelele astea fragede si aromate.

Reteta de saratele cu branza a fost trimisa de Constantina Tudor, din Calarasi.

Ingrediente

250 g margarina o lingura otet 50 ml apa minerala 250 g branza sarata razuita un galbenus sare, daca mai este nevoie faina, cat cuprinde

Ingrediente pentru copt

un ou branza rasa chimen
Mod de preparare:
  1. Margarina se lasa sa se inmoaie, la temperatura camerei. Se cerne faina in vasul in care se framanta saratele. Se pun in mijlocul vasului margarina, galbenusul, apa minerala, branza, otetul si sarea si se framanta bine cu faina. Se imparte aluatul in doua si se intind foi groase de aproximativ 5 mm.
  2. Se bate bine oul si, cu o pensula, se ung foile, apoi se presara desupra branza rasa si chimen. Cu ajutorul unei rulete zimtate se taie aluatul in fasii late de 1 cm si lungi de 15 cm. Se pun saratelele in tava si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Incearca si: 

Coltunasi cu cartofi la cuptor

Friganele cu gem

Saleuri cu chimen si cascaval