Fragede, aromate si foarte gustoase, mancate proaspete sau chiar calde, sunt delicioase. Prepara o gustare sarata traditionala: saleuri cu chimen si cascaval.

Ingrediente

400 g untura 400 ml lapte faina cat cuprinde 350 g telemea de vaca rasa 1 cub de drojdie 2 oua 100 g cascaval chimen un praf de sare
Mod de preparare:

1. Incalzeste putin laptele si topeste drojdia in lapte.
2. Amesteca toate ingredientele, inclusiv laptele, intr-un castron incapator si apoi framanta pana ce aluatul devine nelipicios, adaugand faina pe parcurs.
3. Intinde 1/4 din cantitatea de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina. Foaia trebuie sa aiba grosime de ~0.5 cm si latime de 15-20 cm.
4. Decupeaza marginile, incat sa formezi un dreptunghi perfect, iar excesul pune-l in castron pentru a-l folosi la foaia urmatoare.
5. Taie foaia pe lungime, apoi pe latime, formand saleuri cu latimea de ~2cm. Unge saleurile cu ouale batute si presara-le cu cascaval ras si chimen, apoi aranjeaza-le in tava tapetata cu hartie de copt.
6. Saratelele sunt gata cand se coloreaza auriu inchis.

Sfaturi utile

✽ Daca nu ai untura, poti folosi si unt cu un procentaj cat mai mare de grasime, insa saleurile ies mai fragede cu untura.
✽ Pentru ca saratelele sa nu se lipeasca intre ele, caci cresc in cuptor, aseaza-le usor distantate una de cealalta.

Incearca si alte retete pe baza de branza

din aceeasi categorie