Iti doresti sa stii sa gatesti un risotto cu ciuperci ca la restaurant, la tine acasa? Ai reteta perfecta aici! Iese cremos si aromat, numai bun de mancat ca atare, nici nu-ti mai trebuie vreun fel principal langa el.

 

Ingrediente

1/2 ceapa galbena 3 linguri unt o lingura ulei de masline 10 cm tulpina de telina 400 g orez pentru risotto 5 linguri vin alb 400 ml supa concentrata de pui 300 g mix de ciuperci 4-5 crengute cimbru proaspat 2-3 linguri parmezan
Mod de preparare:
  1. Toaca ceapa marunt si caleste-o in 2 linguri de unt topit cu uleiul, la foc mic. Toaca telina la fel de marunt si adaug-o peste ceapa, urmata de orez si da focul putin mai mare.
  2. Cand amestecul incepe sa sfaraie, stinge-l cu vinul alb. Lasa risotto-ul la foc mic pentru 1-2 minute, amestecand, apoi adauga treptat cate putina supa concentrata (jumatate din cantitate), continuand sa amesteci pentru 10 minute.
  3. Dupa 10 minute adauga ciupercile tocate, 4-5 crengute de cimbru si continua sa adaugi supa concentrata si sa amesteci continuu, pentru alte 10-15 minute.Dupa ce stingi focul, adauga ultima lingura de unt, rade 2-3 linguri de parmezan si acopera risotto cu ciuperci cu un capac. Serveste-l dupa alte 5 minute, decorat cu frunze de patrunjel proaspat.