Rasgulla este un desert insiropat, care desi nu este foarte cunoscut in Romania, este extrem de popular in India. Il prepari din 5 ingrediente si il savurezi in tihna.

Ingrediente

3 L lapte 3 linguri zeama de lamaie 4-5 pastai cardamom

Ingrediente pentru sirop

1 kg zahar 3.5 L apa
Mod de preparare:
  1. Fierbe cei 3 litri de lapte, amestecand din cand in cand. Cand incepe sa fiarba, opreste focul si adauga zeama de lamaie. Continua sa amesteci, iar dupa ce laptele s-a prins in intregime si formeaza cheaguri, strecoara-l printr-o strecuratoare tifon si clateste-l de cateva ori cu apa (nu sub jet).
  2. Scurge si stoarce branza, strange-o si leag-o in tifon, apoi las-o agatata la scurs pentru 30 de minute. Pune ingredientele pentru sirop la fiert. Framanta branza pentru minim 10 minute, pana cand nu mai este deloc lipicioasa, dar isi mentine forma atunci cand o modelezi.  
  3. Formeaza bilute de 1-2 cm diametrul (nu mai mari, caci se vor umfla). Cand siropul fierbe, adauga bilutele formate, pune capacul cratitei si lasa-le la fiert pentru 15 minute. Dupa 10 minute de fierbere, adauga pastaile de cardamom si lasa-le sa fiarba si restul de 5 minute.
  4. Scoate Rasgulla din cratita cu grija intr-un recipient adanc, acopera-le cu sirop din cratita si lasa-le sa se raceasca complet. Le poti lasa si peste noapte la frigider, caci isi vor mari volumul mai mult.

Important: Recomandam sa folosesti lapte proaspat, adica deloc pasteurizat. Laptele din comert este deja procesat termic, este degresat si rezultatele pot lasa de dorit.

Rasmalai

Gulab Jamun

Ma’amoul