Nu iti mai mai mult de 30 de minute sa pregatesti Gulab Jamun, un desert traditional indian, bogat insiropat.

Ingrediente

70 g lapte praf 1 lingura unt 1 lingura gris 1 lingura faina 2 linguri lapte un praf bicarbonat de sodiu 1 lingura zeama de lamaie ulei pentru prajit

Ingrediente pentru sirop

300 g zahar 240 ml apa 1 lingura zeama de lamaie 1 praf cardamom esenta (dupa gust, optional)
Mod de preparare:

1. Dizolva zaharul si apa intr-o cratita, la foc mare. Cand da in clocot, lasa focul mic si lasa-l sa scada pentru 8 minute, apoi stinge focul si adauga zeama de lamaie, esenta preferata si praful de cardamom.

2. Combina laptele praf cu faina, grisul, bicarbonatul de sodiu, adauga untul moale si zeama de lamaie, apoi amesteca pana cand obtii un aluat nisipos, sfaramicios. Adauga laptele si framanta aluatul cu mana, apoi acopera-l cu un recipient pentru 5-10 minute, pentru a permite laptelui sa fie absorbit.

3. Cand timpul a trecut, formeaza intre palme mici bilute de aluat si prajestele pana se rumenesc bine in ulei, la foc mediu. Scoate gogosile si pune-le direct in sirop, pentru a se umfla. 

Incearca si alte retete din bucataria indiana

Vezi cum poti prepara alte deserturi rapide