Puiul in sos rosu e printre cele mai simple si economice preparate, dar pe care, daca il gatesti corespunzator, obtii o minunatie perfecta pentru pranz.

Ingrediente

pulpe de pui cu os si piele 1 lingura ulei o ceapa 2 catei usturoi o conserva rosii cuburi 2 linguri unt cimbru patrunjel/ceapa verde sare piper
Mod de preparare:
  1. Spala pulpele si pudreaza-le pe ambele parti cu sare, piper si cimbru. Rumeneste carnea pe ambele parti cate 4-5 minute pe fiecare parte in uleiul incins.
  2. Scoate carnea din tigaie si in uleiul ramas soteaza ceapa taiata marunt, impreuna cu usturoiul taiat feliute. Adauga conserva de rosii, amesteca si lasa sosul sa fiarba la foc mic, pana isi reduce putin din volum.
  3. Pune sosul intr-o tava termorezistenta si asaza cele 4 pulpe, facandu-le loc in sos. Da tava la cuptor, la foc mic, pentru 35-40 de minute.
  4. Serveste puiul in sos rosu garnisit cu patrunjel sau ceapa verde, cu paste, orez sau cu mamaliga.

Frigarui de pui hawaiiene

Pui grecesc

Ciulama de pui cu ciuperci