Daca te-ai plictisit de retetele traditionale pe care le poti prepara la gratar, iata o reteta neobisnuita, dar pe care sigur o vei adora!

Ingrediente

400 g piept de pui fara os si piele 400 g ananas 3 buc ardei gras 4 linguri unt 1 lingura miere coaja a jumatate de lime o lingurita pasta ardei iute (optional)

Ingrediente pentru marinada

120 ml sos barbeque 2 linguri suc de ananas (din conserva) 2 linguri suc de lime 1/2 legatura patrunjel sare
Mod de preparare:
  1. Amesteca sosul barbeque cu sucul de ananas, sucul de lime, sare si patrunjelul tocat marunt. Adauga puiul taiat cubulete, amesteca si lasa amestecul la marinat pentru 2-3 ore.
  2. Incinge gratarul sau tigaia si asambleaza frigaruile, alternand bucatile de pui cu bucati de ardei gras si cubulete de ananas.
  3. Amesteca untul topit cu mierea, coaja de lime si pasta de ardei iute (optional). Unge frigaruile cu aceasta compozitie, pe masura ce le intorci pe gratar. Cand se rumenesc bine, iar carnea se patrunde, frigaruile sunt gata.

Frigarui de porc

Pizza hawaiiana

Frigarui a la grec