Perfecte pentru un gratar in aer liber, cu aroma inconfundabila a gratarului, frigaruile de porc sunt un mod sanatos de a asocia legumele si carnea macra.

400 g muschi filé de porc 125 ml ulei sucul a doua lamai 2 catei usturoi o lingura oregano 1/4 lingurita piper sare 3 ardei grasi de culori diferite
Mod de preparare:
  1. Se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, usturoiul pisat, oregano, sare si piper.
  2. Se taie carnea cuburi, se pune in marinata preparata mai sus si se amesteca bine. Se lasa asa pentru 15 minute.
  3. Intre timp, se taie ardeii patrate de marime apropiata cu a carnii si apoi se infig alternativ cu carnea pe betele de lemn sau pe cele de metal. Se pun pe gratarul bine incins si se intorc periodic.
  4. Se face sosul prin amestecarea tuturor ingredientelor si se aduce la masa alaturi de frigarui.

Sfaturi utile

✽ Poți sa ții carnea la marinat in sucul de lamaie cu cateva ore inainte de a o frige. Adauga si cateva fire de cimbru in marinata, sa fie mai aromata friptura.

✽ Nu pune sare pe carne inainte de a o frige pe gratar. Sarea intareste carnea. In sosul de smantana, pune castraveții dați pe razatoare si bine storsi.