Daca se intampla sa ai 2 caramizi prin casa, de la ultima renovare sau pe care pur si simplu le tii in cuptor, iata o reteta in care le poti pune la treaba! Cu 4 ingrediente si 2 caramizi obtii cel mai crocant si rapid pui intreg.

Secretul, desigur, sta in greutatea pe care caramizile o exercita asupra puiului, asadar daca nu ai caramizi, dar ai o alternativa mai ingenioasa si la fel de eficace, nu ramane decat sa o aplici.

Ingrediente

un pui intreg sare piper amestec ierburi de provance
Mod de preparare:

 

  1. Taie puiul intreg pe spate, de la gat la coada, pe stanga si pe dreapta coloanei vertebrale, pe care o si scoti. Cresteaza putin si sternul, incat puiul sa stea cat mai plat odata ce-l intorci cu pieptul si picioarele in sus.
  2. Condimenteaza puiul pe ambele parti cu sare si piper, iar pe partea interioara presara si ierburile aromate.
  3. Lasa puiul 20 de minute la temperatura camerei, incat sarea sa scoata din umezeala. Dupa 20 de minute, tamponeaza partea acoperita de piele cu un prosop de hartie, apoi unge-o cu putin ulei de masline. Sareaza si pipereaza puiul din nou daca ai eliminat din condimente cu prosopul de hartie.
  4. Incinge bine o tigaie/cratita mare si asaza puiul cu pieptul in jos. Deasupra lui asaza cele 2 caramizi si da tigaia la cuptorul bine incs, la 220 grade, pentru 25-30 de minute.
  5. Elimina apoi caramizile si intoarce puiul incat sa se coaca si pe partea ce a fost in contact cu caramizile. Mai da puiul la cuptor pentru alte 5-10 minute, incat sa se patrunda bine. Serveste puiul cu o salata proaspata alaturi sau cu o garnitura de orez.

Sfat util:

✽ Daca preferi ca pielea sa fie mai crocanta, lasa puiul inca 5 minute la cuptor, la broiler.

Pui la cuptor in sos dulce-acrisor

Quesadillas de pui

Pui aromat cu unt