O reteta mai simpla si mai sanatoasa de pui cu legume nici ca exista! Iar prepararea unei tavi de pui la cuptor in sos dulce-acrisor nu dureaza mai mult de 20 de minute. Daca te intrebi cumva ce face reteta asta atat de delicioasa, raspunsul sta in marinada si in combinatia inedita de citrice, miere si condimente.

Ingrediente
500 g broccoli 6-7 cartofi medii 1 piept pui 2-3 pulpe pui
Ingrediente pentru marinada
2 linguri miere 2 linguri ulei de masline 2-3 portocale/4-5 mandarine un praf de nucsoara 1 lingura oregano 1 lingurita pudra de usturoi boia dulce sare piper
Mod de preparare:
  1. Combina toate ingredientele pentru marinada si pune-le peste carne (pulpele si pieptul taiat pe jumatate), apoi amesteca bine. Lasa carnea la marinat minim 5-6 ore (ideal peste noapte).
  2. Cand carnea e bine marinata, curata, spala si taie legumele (cartofii cuburi, iar broccoliul desfa-l in bucati mai mici). Asaza toate ingredientele in tava, strecurand bucatile de carne printre legume, iar deasupra toarna marinada ramasa peste toate ingredientele.
  3. Da tava la cuptor la 180 de grade pentru cca 60-70 de minute, pana cand legumele sunt fragede, iar carnea e bine patrunsa si rumena.

S-ar putea sa-ti placa si:

Pui cu cartofi la cuptor

Pui Piri Piri

Pui aromat cu unt