Puiul Piri Piri este extrem de gustos si aromat, cu o crusta crocanta, si poate fi servit in mod deosebit de iubitorii mancarurilor picante. Optional, poti reduce din gustul iute modificand cantitatea de paprika adaugata.

Denumirea de Piri Piri provine de la ardeii omonimi si extrem de iuti proveniti din Africa. Acestia au fost adusi in Europa de catre portughezi, asadar reteta este asociata cu traditiile culinare portugheze. In prezent, majoritatea sosurilor Piri Piri nici nu contin acel soi de ardei, ci simpli ardei iuti.

 

Ingrediente

500 g pulpe/aripi pui 2 crengute cimbru sare piper paprika iute ulei de masline 1-2 linguri otet sos salsa
Mod de preparare:
  1. Zdrobeste crengutele de cimbru intr-un mojar, impreuna cu 1-2 linguri de ulei de masline. Peste pasta obtinuta adauga sare, piper, paprika si otetul, apoi amesteca.
  2. Spala pulpele de pui si cresteaza-le din loc in loc, pastrand pielea deasupra. Toarna amestecul peste carne si intinde-l cu mainile pe toata suprafata.
  3. Incinge gratarul sau tigaia si frige puiul pe ambele parti cate 5-6 minute. Ulterior, asaza puiul intr-o tava termorezistenta si da-l la cuptor pentru cca 30 de minute la 200 de grade, apoi serveste puiul cu cartofi copti si sos Salsa, caruia ii adaugi ardei iute, dupa gust.

Pui cu legume si carnati

Aripioare de pui crocante

Pui in sos rosu