Nu stii ce sa mai prepari la cina? Incearca un pui indian, in sos de rosii delicios, cu unt si usturoi! Iese atat de cremos, incat nu vei iubi puiul, cat vei adora sosul!

Ingrediente pentru pui

500 g piept/pulpe de pui dezosate 1/2 lingurita pudra de ghimbir 1/2 lingurita pudra chilli sare piper

Ingrediente pentru sos

500 g rosii o ceapa mare 3 catei usturoi zdrobiti o mana caju 1/2 lingurita garam masala 4 linguri zahar 5 linguri unt 3 linguri smantana 1 lingura otet sare, dupa gust
Mod de preparare:

1. Taie puiul cuburi sau feliute si combina-l cu ghimbirul, chilli si sare, apoi lasa-l la marinat pentru 15 minute.
2. Frige puiul in 3 linguri de ulei de masline la foc mediu-iute, pana cand se rumeneste usor, apoi scoate-l si lasa-l deoparte.
3. In aceeasi tigaie sau cratita, frige si ceapa taiata marunt, in 2 linguri de ulei, apoi adauga rosiile taiate, usturoiul zdrobit cat mai bine, otetul, sare, garam masala, zaharul, o lingura de unt si caju.
4. Adauga o cana de apa peste compozitia de sos si las-o la foc mic-mediu pentru 20 de minute.
5. Paseaza compozitia pentru sosul de unt si usturoi folosind un mixer vertical, pana obtii o pasta fina.
6. Strecoara sosul obtinut, pentru a separa cojile si semintele de rosii, apoi pune sosul inapoi in tigaie la foc mediu.
7. Adauga restul de unt, smantana, puiul fript si lasa compozitia la foc pentru 5-8 minute.
8. Serveste puiul in sos de unt si usturoi cu putina smantana deasupra si o portie de mamaliguta sau cu paine de casa.