Fomica, si nu stii ce sa mai gatesti la cina? Cel mai bine  e sa ramai la preparatele clasice, dar sa le prepari dupa retete reinventate!

Tot ce trebuie sa faci e sa pregatesti o marinada cu o zi inainte, iar seara arunci cateva ingrediente intr-o tava si iti iese cea mai aromata si crocanta friptura de pui, cu cartofi rumeni si aurii.

Ingrediente

1-1,5 kg ciocanele/pulpe superioare de pui/pulpe intregi 600 g cartofi (ideal noi) 2 linguri ulei de masline 1 lingura rozmarin 2 linguri patrunjel proaspat 6-7 catei de usturoi sare piper

Ingrediente pentru marinada

1 lingurita cimbru 2 lingurite usturoi granulat 2 linguri rozmarin proaspat 2 lingurite boia dulce 2 lingurite salvie 1 lingura mustar Dijon 5-6 linguri ulei de masline sucul unei lamai mari sare piper
Mod de preparare:
  1. Amesteca toate ingredientele pentru marinada intre ele, lasand inclusiv lamaia, taiata in sferturi, in marinada. Adauga puiul, amesteca bine pentru a te asigura ca toate condimentele sunt repartizate uniform pe carne, acopera castronul si da-l la frigider pentru minim 5-6 ore, ideal peste noapte.
  2. Scoate puiul de la rece cu 20 de minute inainte de a-l prepara mai departe.  Spala cartofii foarte bine si taie-i in jumatati/sferturi, in functie de marime. Amesteca-i cu 2 linguri ulei de masline si cu o lingura de rozmarin.
  3. Preincalzeste cuptorul la 220 grade, asaza puiul intr-o tava de cuptor, cu cat mai multa marinada pe el si printre bucatile de pui raspandeste cartofii cu rozmarin. Tot din marinada, scoate bucatile de lamaie si raspandeste-le in tava, pentru mai multa aroma, apoi procedeaza la fel cu cateii de usturoi, fara a-i curata de coaja.
  4. Coace friptura de pui cu cartofi pentru 60-80 de minute, sau pana cand cartofii sunt crocanti si aurii, iar puiul este bine rumenit, dupa gust.

Friptura aromata de curcan a la Sava Negrean

Saramura de pui

Pui in sos rosu