Mai sanatoasa decat porcul, dar mai suculenta decat puiul, carnea de curcan este perfecta pentru o friptura pe care sa o imparti in familie.

Ingrediente

o bucata de carne de curcan doua linguri de grasime (ulei de floarea-soarelui) cateva foi de varza acra
Mod de preparare:

 

  1. Bucata de carne se spala, se curata, se unge cu grasime si se inveleste in foile de varza acra, inainte de a fi pusa in tava.
  2. Dupa aceea se lasa la cuptor aproximativ 60 de minute, iar cand carnea incepe sa fie aproape gata, se scot foile de varza.
  3. Apoi friptura se mai lasa la rumenit si se stropeste cate putin cu apa. Doar la final, in ultimele minute, nu se mai stropeste deloc, pentru a lasa sa se formeze o usoara crusta.
  4. Carnea se poate servi apoi calda sau rece, cu diferite garnituri si chiar cu varza acra, calita.

Incearca si:

Paste cu sos si carne

Rulada de curcan

Placinta ciobanului cu broccoli