Mai rapida de atat, nici ca se poate. Fa o prajitura rapida cu pere ori de cate ori nu ai suficient timp sa faci dulciuri de casa complexe.
Reteta trimisa de Niculina Udroiu, din Pitesti.

Ingrediente

un pachet unt o cana faina o cana zahar o cana gris un plic praf de copt un kg pere mai tari un praf scortisoara 3-4 linguri miez de nuca taiat marunt 2 linguri miere
Mod de preparare:
  1. Se amesteca faina, grisul, zaharul si praful de copt. Acest amestec se imparte in doua. Untul se taie cubulete, iar perele se dau pe razatoare si se amesteca bine cu scortisoara, fara a se cali.
  2. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava, iar peste hartie se pune untul taiat cubulete. Peste unt se toarna apoi jumatate din cantitatea de pere, apoi jumatate din cantitatea de faina, zahar si gris amestecate, apoi cealalta jumatate din cantitatea de pere si iar jumatate din cantitatea de faina, gris si zahar.
  3. Peste prajitura se pun bucati de unt, nuca tocata marunt si mierea. Se da prajitura la cuptor, pana se rumeneste.