Din 5 ingrediente simple pe care sigur le ai in casa, pregatesti cea mai rapida prajitura din lapte acru, dupa o reteta traditional indiana!
Nu trebuie decat sa fierbi laptele si sa respecti instructiunile din reteta si in timp record obtii cea mai bogata in lapte prajitura fara coacere!

Ingrediente

2 L lapte 1 lingura zeama de lamaie 5 zahar 3 linguri unt un praf sare
Mod de preparare:

1. Pune laptele la fiert intr-o tigaie intinsa si adanca, cu un praf de sare.
2. Lasa laptele la fiert la foc mic, pana cand din lapte ramane doar 1/3 (amesteca din cand in cand).
3. Adauga lime-ul si jumatate din zahar, amesteca periodic si lasa din nou sa scada la 1/3 din actuala cantitate de compozitie.
4. Dupa alte 10 minute de fierbere si amestecare, adauga restul de zahar si amesteca pana cand se topeste. La final, adauga untul si amesteca pana se topeste.
5. Toarna compozitia ingrosata (sa cada din lingura) intr-o tava de chec si niveleaz-o, apoi da-o la rece pentru minim o ora, sau pana cand prajitura din lapte acru se intareste.

S-ar putea sa-ti placa si:

Ciocolata alba de casa cu nuci si stafide

Ciocolata alba de casa cu nuci si stafide