Vrei sa incerci niste jeleuri de piersici autentice, cu fructe coapte si zemoase? Reteta e simpla si sa le obtii e foarte usor, daca respecti instructiunile de mai jos!

Ingrediente

500 g piersici coapte 1 lingura zeama lamaie 300 g zahar 4 linguri pectina pudra neindulcita
Mod de preparare:

1. Curata piersicile si taie-le felii, curata-le de coaja si paseaza-le in blender cu zeama de lamaie.
2. Adu compozitia la fiert pentru 15-20 minute la foc mic, pana cand compozitia scade la jumatate.
3. Adauga pectina si zaharul si lasa jeleul de piersici la foc mic pana zaharul s-a topit si se ingroasa suficient incat, atunci cand treci cu spatula prin cratita dureaza o secunda pana cand jeleul se regrupeaza.
4. Toarna jeleul intr-o tava tapetata cu folie alimentara, in care presari zahar granulat in prealabil.
5. Da tava cu jeleurile de piersici la frigider pana la solidificare (3-4 ore), apoi taie jeleurile patratele si tavaleste-le in zaharul granulat.