Perfecta pentru zilele in care tii post, dar si intr-o zi oarecare, cand ai pofta de gustul si aroma delicioasa a dovleacului.

Reteta de prajitura cu dovleac si foi de bulion a fost trimisa de Alexandra Ene, din Caracal.

Ingrediente pentru foi

3 linguri pasta de rosii 6 linguri apa 9 linguri ulei 9 linguri zahar un plic amoniac o lingura zeama de lamaie faina, cat cuprinde

Ingrediente pentru umplutura

un kg dovleac de placinta zahar vanilie scortisoara

Ingrediente pentru ornat

zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Pentru foi, se amesteca pasta de rosii cu apa, pana se fluidizeaza lichidul, apoi se adauga uleiul, zaharul si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Se adauga apoi faina pana cand se obtine un aluat suficient de moale si elastic pentru a fi intins in foi subtiri. Din acest aluat se intind 2 sau 3 foi care se coc pe dosul tavii unse cu ulei.
  1. Pentru umplutura, dovleacul bine curatat se da pe razatoare si se caleste bine adaugand zahar, vanilie si scortisoara, dupa gust. Se lasa sa se raceasca, apoi se intinde umplutura de dovleac intre foi si se pudreaza prajitura.

Incearca si alte retete cu dovleac

Vezi si alte retete de prajituri