Ai incercat vreodata o prajitura cu crema de banane? Bananele sunt printre cele mai populare si consumate fructe in toate gospodariile, insa adesea nu sunt consumate la timp si se coc prea tare. Prajitura usoara, fara coacere, cu crema de banane e un dulce cu care previi aruncarea fructelor si astfel te bucuri si de un desert cu gust bogat, de casa.

Ingrediente pentru blat

250 g biscuiti cu cacao 4 linguri nuca maruntita 4 linguri unt 2 linguri zahar

Ingrediente pentru spuma de banane

500 g mascarpone/crema de branza 100 ml smantana pentru frisca 1 pliculet gelatina 2 banane coapte 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri de apa 4 linguri de zahar pudra esenta de vanilie
Mod de preparare:
  1. Zdrobeste biscuitii in robotul de bucatarie sau cu facaletul. Amesteca biscuitii cu untul topit, zaharul si nuca maruntita. Preseaza biscuitii cat mai bine intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  2. Dizolva gelatina in 2 linguri de apa si las-o deoparte pentru 5-10 minute. Cand s-a umflat, da-o la microunde pentru 15 secunde.
  3. Mixeaza crema de branza cu smantana pentru frisca, esenta de vanilie si zaharul pudra. Paseaza separat bananele si combina-le cu cele 2 linguri de zeama de lamaie, apoi adauga-le in compozitie. In final, completeaza crema cu gelatina dizolvata.
  4. Toarna spuma de banane peste blatul de biscuiti si da prajitura la frigider pentru minim 2-3 ore, sau pana cand se intareste. Serveste prajitura cu spuma de banane ornata cu felii de banane (ideal cat mai verzi).

Cheesecake cu portocale

Tort brazilian cu spuma de lamaie (Pavê de limão)

Prajitura cu capsuni fara coacere