Pentru deliciul asta racoritor si fructat nu aprinzi cuptorul! Pregateste-l pentru o aniversare, pentru Revelion sau cand pur si simplu ai pofta.

Ingrediente pentru blat

250 g biscuiti cu cacao 80 g unt

Ingrediente pentru crema

500 g mascarpone 150 g zahar 2 portocale esenta de portocala/lamaie 1 pliculet zahar vanilat 1/2 pliculet gelatina

Ingrediente pentru glazura

3-4 portocale 1/2 pliculet gelatina 2 linguri apa 1 lingura zahar

Ingrediente pentru decor:

2 portocale, taiate felii figurine/bucati de ciocolata
Mod de preparare:
  1. Piseaza biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Preseaza amestecul obtinut intr-o tava de tort cu pereti detasabili, ideal micuta, de ~20 cm diametrul. Da tava la rece pana ce prepari crema.
  2. Bate branza mascarpone cu zaharul, esenta, coaja rasa ale celor 2 portocale si zaharul vanilat, pana cand obtii un amestec cremos si omogen. Separat, dizolva jumatatea de pliculet de gelatina in 2 linguri de apa, da amestecul la microunde 15 secunde apoi da gelatina deoparte, sa se umfle. Amesteca gelatina in sucul de portocale, apoi toarna sucul de portocale peste crema si omogenizeaza.
  3. Toarna crema obtinuta peste blatul de biscuiti si da cheesecakeul de portocale la rece pentru 40-60 de minute.
  4. Ulterior, dizolva gelatina ramasa in 2 linguri de apa, apoi da-o la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde. Separat, stoarce sucul a 4-5 portocale si amesteca-l cu o lingura de zahar. Toarna gelatina in sucul de portocale, amesteca bine si toarna apoi sucul de portocale peste tortul racit.
  5. Da cheesecakeul cu portocale la frigider pentru minim 2-3 ore, sau pana cand stratul superior se solidifica. Poti orna cheesecakeul cu felii de portocale si figurine de ciocolata, ciocolata rasa sau o tableta de ciocolata neagra subtire, rupta bucati.

S-ar putea sa-ti placa si:

Cheesecake Amaretti

Cheesecake cu Nutella si capsune

Cheesecake cu caramel