E atat de racoritor, incat e o placere sa-l servesti vara! Tortul brazilian cu spuma de lamaie aduce putin cu Tiramisu, insa nu e nevoie de mascarpone pentru prepararea lui!

Ingrediente
300 ml smantana pentru frisca 400 g lapte condensat (o conserva) 100 ml suc de lamaie proaspat stors un pachet piscoturi de sampanie esenta vanilie un pahar lapte
Ingrediente pentru ornat
coaja unei lamai
Mod de preparare:
  1. Bate smantana pentru frisca pana cand incepe sa se intareasca. Adauga laptele condensat, sucul de lamaie, vanilia si amesteca pana la omogenizare.
  2. Inmoaie fiecare piscot in parte in lapte pentru 1-2 secunde, apoi asaza-le intr-o tava ingusta, tapetata cu hartie de copt. Toarna 1/3 din crema de lamaie, apoi continua alternand piscoturile cu crema de inca 1-2 ori. Ultimul strat, cel de deasupra, trebuie sa fie de crema.
  3. Orneaza prajitura cu coaja de lamaie si da-o la frigider pentru minim 2-3 ore inainte de servire.

S-ar putea sa-ti placa si:

Cheesecake de lamaie

Cheesecake de cocos cu nuci

Spuma de lamaie