Un mod sanatos de a gati pastravul, cu numeroase beneficii pentru organism. Incercati aceasta reteta de pastrav suculent cu ciuperi.

Ingrediente

4 pastravi 4 fileuri ansoa 5 linguri unt faina suc de lamaie sare piper patrunjel ulei pentru prajit

Ingrediente pentru garnitura

300 g ciuperci 2 cepe mici ulei sare piper
Mod de preparare:
  1. Pestele spalat, se presara cu sare si piper. Se stropeste cu suc de lamaie si se lasa deoparte. Patrunjelul se taie, se amesteca cu untul si apoi cu fileurile de ansoa faramitate cu furculita. Se da la rece.
  2. Se calesc cepele pentru garnitura in ulei, se adauga ciupercile, se presara sare si piper si se lasa pe foc in jur de 15 minute.
  3. Se incinge un pic de ulei, pestele se trece doar cu o parte prin faina si se rumeneste la foc mare doar pe partea cu faina. Apoi se transfera intr-o tava de cuptor si se unge cu untul amestecat cu ansoa care se scoate de la rece. Se pun si ciupercile pe langa peste si se lasa la cuptor 15 minute, pana ce untul de pe peste sfaraie.