Ai pofta de cea mai aromata paine de casa cu cascaval si usturoi pe care o poti pregati in casa? Daca o faci dupa reteta asta, nu-ti va mai trebui nici mancare langa, atat iese de gustoasa si satioasa. 

Ingrediente pentru umplutura

25 g unt 2 fire ceapa verde 3 catei usturoi un praf sare un praf piper 100 g mozzarella 50 g cascaval

Ingrediente pentru aluat

180 g faina 650 1 pliculet drojdie uscata 100 ml lapte cald 1 ou 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 2 linguri unt
Mod de preparare:

 

1. Pentru umplutura, combina untul moale cu ceapa tocata fin si usturoiul zdrobit, sare si piper.
2. Separat, combina ingredientele uscate: faina, zaharul, sarea si drojdia uscata. Adauga apoi ingredientele lichide: laptele, oul si untul moale.
3. Framanta bine aluatul moale pentru 10 minute minim (va ramane lipicios). Lasa aluatul sa creasca la cald pentru o ora, acoperit cu un prosop.
4. Odata crescut, muta aluatul pe un blat bine infainat si framanta-l din nou pentru 5 minute, apoi lasa aluatul acoperit sa se odihneasca 15 minute.
5. Intinde aluatul intr-un dreptunghi si raspandeste amestecul de unt cu usturoi pe jumatate de foaie. Adu cealalta jumatate de foaie peste partea unsa, iar deasupra presara branza mozzarella si cascavalul.
6. Ruleaza aluatul strans, lipeste-l bine la capat si feliaza-l ca pe o rulada, in 6-7 bucati egale.
7. Asaza fiecare rotocol in intr-o tava rotunda, de jur imprejur si in centru, apoi lasa tava deoparte la cald, acoperita pentru 40-50 minute.
8. Presara mozzarella si cascaval deasupra, apoi da painea cu branza si usturoi la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 grade, pana ce se rumeneste bine si trece testul scobitorii.