Sigur i-ai mancat in copilarie sau chiar recent. Sunt un desert delicios de patiserie pe care il poti prepara si in casa.

Ingrediente pentru aluat

600 g faina 140 g zahar 300 ml lapte 40 g drojdie 5 galbenusuri 50 g unt 2 linguri ulei un praf sare

Ingrediente pentru crema

4 galbenusuri 500 ml lapte 60 g zahar un plic zahar vanilinat

Ingrediente pentru copt

2 galbenusuri 6 linguri lapte
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, drojdia se freaca bine cu o lingura de zahar, se adauga 100 ml lapte caldut plus 5 linguri faina.
  2. Restul de faina se pune intr-un castron, se face un gol la mijloc, se toarna maiaua, apoi se pun galbenusurile, sarea, untul topit si se amesteca. Se framanta in jur de10 minute, se unge aluatul cu ulei si se lasa la crescut 60 de minute.
  3. Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu cele 2 tipuri de zahar. Cand se albesc se toarna laptele rece. Se pune vasul pe foc mic si cand incepe sa devina o crema groasa se trage de pe foc.
  4. Aluatul se lucreaza dupa crestere, se rup bucati de marimea dorita, se intinde cu degetele, se fac 2 goluri cu fundul unui pahar si se transfera in tava. Apoi, se ung cu galbenus amestecat cu lapte, se umplu cu crema si se lasa la cuptor 30 de minute.

Ochelari cu stafide si scortisoara

Choux-uri insiropate, din aluat dospit

Eclere cu ciocolata fara coacere