Iti plac eclerele la nebunie, mai ales crema bogata din interiorul lor? Ei bine, folosind trucul de mai jos, obtii aceleasi bunatati fara a mai aprinde cuptorul!

Ingrediente

1 pachet piscoturi

Ingrediente pentru crema de vanilie

500 ml lapte 2 linguri amidon 3 linguri zahar 4 galbenusuri esenta/baton de vanilie un praf de sare

Ingrediente pentru sirop

200 ml apa 150 g zahar 1 lingurita zeama de lamaie

Ingrediente pentru glazura

120 g ciocolata cu lapte 60 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
  1. Amesteca toate ingredientele pentru crema intr-o cratita mica si da-o la foc, amestecand continuu, pana cand crema se ingroasa. Lasa crema de vanilie la racit.
  2. In rastimp, prepara siropul, amestecand apa cu zaharul la foc mic. Cand zaharul s-a topit, adauga zeama de lamaie si lasa siropul sa se raceasca.
  3. Da jumatate din numarul de piscoturi prin sirop cate 3-4 secunde, apoi asaza-le pe o tava.
  4. Pune crema de vanilie in pos si orneaza cu crema de vanilie deasupra fiecarui piscot. Deasupra, asaza alte piscoturi date prin sirop.
  5. Incalzeste smantana pentru frisca pana da in clocot, apoi toarn-o peste ciocolata taiata cat mai marunt. Dupa 1-2 minute amesteca pana obtii o glazura omogena.
  6. Toarna glazura deasupra fiecarui ecler si da-le la rece pentru ~o ora.

Tiramisu – Reteta originala

Tort brazilian cu spuma de lamaie (Pavê de limão)

Tort diplomat