Prajitura copilariei pe care o pandeam la cofetarii, incat sa o cumparam cat mai proaspata. Vezi cum poti prepara tortul diplomat fara coacere, la tine acasa.

Ingrediente

2 pachete piscoturi 4 galbenusuri 200 g zahar 2 linguri faina 500 ml lapte 3 pliculete gelatina 500 ml smantana pentru frisca 1 conserva de ananas 3 portocale 3 kiwi

Ingrediente pentru ornat

200 ml smantana pentru frisca 50 g zahar 1 portocala 1 kiwi 100 g capsuni 2 banane
Mod de preparare:

1. Dizolva pliculetele de gelatina in 3-4 linguri de suc de portocale sau sirop de ananas din conserva, dupa preferinta.

2. Pune galbenusurile cu 150 g zahar intr-o cratita la foc mic si amesteca, apoi adauga laptele si faina. Amesteca constant pentru a evita formarea cocoloaselor sau lipirea. Tine crema pe foc pana cand se ingroasa, apoi las-o deoparte sa se raceasca (~20 minute).

3. Cand crema s-a racit, adauga gelatina putin incalzita la microunde (atentie, nu o arde!) si omogenizeaza. Bate bine 500 ml smantana pentru frisca cu 50 g zahar si incorporeaz-o in crema de galbenusuri. Pregateste tava de tort, aranjand piscoturi date prin sirop de ananas din conserva de jur imprejur si pe fundul tavii, cat mai uniform, apoi taie fructele cubulete.

4. Asambleaza tortul diplomat astfel: peste stratul de piscoturi aseaza un strat de crema, un rand de mix de fructe, urmat de alte straturi de crema si fructe, ultimul fiind un strat de crema. Da tortul la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte, iar cand crema s-a intarit, bate frisca cu 50 g zahar si orneaza tortul.

Incearca si