Prajitura Pavlova e unul din cele mai contrastante deserturi: crocan, cremos, acrisor si dulce, toate in acelasi timp, mai ales daca folosesti capsuni pentru decor.

Originea desertului este extrem de contestata, fiind o prajitura creata fie in Australia, fie in Noua Zeelanda. Muza pentru faimosul desert a fost balerina rusoaica Anna Pavlova, in urma unui turneu desfasurat in cele doua tari. 

Ingrediente

6 albusuri 300 g zahar 2 linguri amidon 1 lingurita zeama lamaie 1 lingurita esenta vanilie

Ingrediente pentru ornat

400 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar pudra 250-300 g capsuni
Mod de preparare:
  1. Bate albusurile aduse la temperatura camerei, pana ce devin o spuma usoara si isi maresc considerabil volumul.
  2. Adauga treptat zahar, cate o lingura odata, in timp ce mixezi compozitia. Cand albusurile capata consistenta buna de bezea, adica lucioasa si foarte ferma, incorporeaza esenta de vanilie, amidonul si zeama de lamaie.
  3. Toarna compozitia de bezea in pos, cu cel mai mare varf stea, si formeaza prajiturelele pe o tava tapetata cu foaie de copt, cam de 10 cm in diametru. Turteste usor centrul fiecareia cu spatele unei lingurite.
  4. Da bezelele la cuptor pentru 75 de minute, la 100 de grade. Dupa 75 de minute lasa-le sa se raceasca complet in cuptor. In rastimp, bate frisca cu cele 2 linguri de zahar. Pune frisca in pos si, cand bezelele ies de la cuptor, orneaza-le in centru cu frisca si capsuni proaspete.