Daca vrei un desert rafinat, iti propunem sa incerci mini tarte cu piersici si bezea. Sunt usor de facut si delicioase!

Ingrediente pentru tarta de baza:

300 g faina 150 g unt 3 linguri zahar pudra 80 ml apa calduta un praf sare

Ingrediente pentru stratul de bezea:

11 lingurita otet din vin 6 albusuri 340 g zahar 11 lingura amidon

Ingrediente pentru umplutura:

4 piersici o lingura suc de lamaie 4 linguri zahar
Mod de preparare:

1. Pentru tarta de baza, se amesteca faina cu sarea, zaharul, se adauga untul moale si se desface amestecul cu degetele. Cand se obtine un amestec nisipos, se toarna apa pentru a-l lega.
2. Se intinde aluatul, se taie pe marimea formelor de copt si se transfera in forme. Se umplu cu piersicile curatate de coaja si taiate felii, stropite cu suc de lamaie si presarate cu zahar.
3. Pentru bezea se bat albusurile spuma adaugand incet zaharul pe parcursul baterii. Se pun otetul si amidonul, se bate in continuare si apoi, cu lingura sau cu posul, se pun cantitati de bezea peste mini tarte.
4. Se dau la cuptor pana se coace aluatul, dar si bezeaua de deasupra.