Deliciosul sos, care in mod obisnuit se prepara cu oua, poate fi facut in doar 5 minute cu 6 ingrediente vegane. Maioneza vegana este ideala si pentru cei care tin post, insa nu pot rezista fara sosul preferat. Spre deosebire de alte retete, aceasta nu necesita un mixer vertical, ci doar un blender.

Ingrediente

275 ml ulei de floarea soarelui/de masline 85 ml lapte de soia neindulcit 2 lingurite zeama de lamaie 1 lingura otet de mere o jumatate lingurita de mustar clasic sare
Mod de preparare:
  1. Pune toate ingredientele, mai putin uleiul de masline, intr-un blender si amesteca pentru 2 minute.
  2. Opreste blenderul vertical, indeparteaza capacelul detasabil din partea de sus, apoi toarna uleiul foarte incet, in timp ce aparatul functioneaza.
  3. Dupa alte 3 minute, ar trebui sa obtii o maioneza vegana delicioasa, iar diferenta dintre aceasta si cea clasica va fi greu de sesizat.