Magiunul de prune este delicios, insa daca il mananci fara zahar este cu atat mai bun! Variantele fara zahar din comert sunt foarte bune, insa sunt mult mai scumpe decat cat ai cheltui pentru a-l face in casa. Unde mai pui ca obtii 4-5 borcane, pe care apoi le poti imparti cu cei dragi!

Ingrediente

3 kg prune bine coapte o lingurita esenta de vanilie (optional)
Mod de preparare:
  1. Spala prunele bine si scoate-le samburii si taie-le cat mai marunt, apoi pune-le intr-o cratita antiaderenta cat mai incapatoare si da cratita la foc mic, amestecand constant pana cand prunele incep sa-si lase propriul suc.
  2. Fierbe prunele pentru 4 ore la foc mic, amestecand periodic pentru a te asigura ca magiunul nu se lipeste. Cu putin timp inainte de a opri focul adauga esenta de vanilie, daca iti place magiunul mai aromat, apoi inchide focul si lasa-l sa se odihneasca 20 de minute.
  3. Sterilizeaza borcanele in cuptorul incins la 150 de grade pentru 10 minute, apoi umple-le si intoarce-le cu gura in jos pana cand se racesc.

Gem de piersici

Dulceata din coaja de pepene rosu

Dulceata de portocale