Daca vrei sa stii ce mananci, este indicat sa iti prepari acasa gemul pentru iarna. Cel de piersici nu trebuie sa lipseasca din camara.

Ingrediente:

2 kg piersici foarte coapte 2 kg zahar 100 ml coniac
Mod de preparare:

1. Piersicile se curata de samburi si se cantaresc. Se pregateste exact atata cantitate de zahar si un pahar de apa pentru fiecare 500 g piersici cantarite. Zaharul si apa se pun intr-o cratita.
2. Se pune cratita la foc mic, se amesteca pana ce tot zaharul s-a topit, apoi se mareste focul si se lasa la fiert 15-20 de minute pana ce o picatura de sirop pusa in apa rece se incheaga pe loc.
3. Se adauga piersicile taiate felii si se mai lasa la fiert 20 de minute.
4. Se trage vasul de pe foc, se toarna coniacul si se amesteca foarte delicat. Se pune gemul in borcane care se lasa pe capac sa se raceasca.